Een maand zonder suiker is niet voor iedereen weggelegd. Suiker werkt immers verslavend, waardoor het lichaam eraan gewend is geraakt. Toch kan het grote voordelen opleveren om juist een maand geen suikers te krijgen. Hierbij gaat het voornamelijk om toegevoegde suikers, niet de suikers die in fruit zitten. Zo ga je bijvoorbeeld merken dat je jezelf binnen enkele dagen een stuk fitter voelt. De zoetstoffen en suikers zorgen er namelijk voor dat je een energieboost krijgt, waarna dit weer razendsnel daalt. Zonder suiker gaat jouw lichaam de energie anders halen, zodat je fitter door het leven gaat.

Beter voor de gezondheid

Uiteraard is een maand zonder suiker ook goed voor jouw gezondheid. Zo kun je ook een aantal kilo’s afvallen. Als er namelijk geen suiker meer in het lichaam te vinden is, moet het lichaam de energie ergens anders vandaan halen. Dit wordt vaak gedaan door het afbreken van vetten. Binnen een maand ga je dus merken dat je de vetten verliest en daardoor ook een aantal kilo’s minder op de weegschaal ziet staan. Je moet dan wel bewust zijn van de stoffen die je inneemt. Ga daarom ook bewuster om met de voeding van de dag.

Minder snel opgejaagd

Daarnaast is een maand zonder suiker goed voor jouw mentale gesteldheid. Je voelt je minder opgejaagd. Suikers kunnen ervoor zorgen dat je veel dingen tegelijkertijd wilt doen en jouw lichaam is voortdurend bezig met het afbreken. Tevens zal het daarom zorgen voor een betere concentratie. Jouw dagritme zal hier ook overzichtelijker van worden. Doordat je een plan op kunt stellen met producten die je wel mag hebben, heb je immers een overzicht waar je mee kunt werken. Je weet precies waar je aan toe bent en zorgt ervoor dat je hele stappen kunt maken.