Steeds vaker zien we biologische keurmerken op verpakkingen in de supermarkt. Steeds meer mensen zijn zich namelijk bewust van de keuzes die zij maken voor de producten. Echter weten er ook veel mensen niet wat deze keurmerken nou precies inhouden. Het geeft wat aan, maar wat? Het is goed om eerst te kijken wat deze keurmerken nou precies inhouden en wanneer het keurmerk aan een bepaald product gegeven mag worden. Er zitten namelijk veel regels aan vast voor een product biologisch genoemd mag worden. Een daarvan is het ontbreken van smaak- en geurstoffen. Ook de manier van produceren geeft aan of iets biologisch is.

Geen toevoegingen bij producten

Biologische keurmerken geven aan dat de producten biologisch tot stand zijn gekomen. Dit begint al bij het produceren. Bij groenten en fruit wordt namelijk vaak gebruik gemaakt van pesticiden en insecticiden om de producten beter en sneller te laten groeien. Bij biologische producten wordt dit niet gedaan. Alles groeit met de natuur mee. Ook worden er daarna geen smaak-, geur- en kleurstoffen aan toegevoegd. De kleur die je ziet, is de kleur die het product van zichzelf heeft. Er wordt op deze manier bewuster geteeld en minder schade aan de omgeving toegebracht.

De voorwaarden aan de producten stellen

Er zijn daarbij verschillende voorwaarden die gesteld worden aan de producten. Zo moet een dier bijvoorbeeld veel langer rond hebben kunnen lopen voordat deze geslacht mag worden. Ook moet er duidelijk aangetoond worden wat er allemaal in het product zit en moet een product voor het grootste gedeelte uit een ingrediƫnt bestaan. Voordat de biologische keurmerken er aan gegeven worden, wordt dus grondig onderzoek gedaan. Zo weet jij zeker dat je biologische producten in handen krijgt en je kunt genieten van de vollere smaak van ieder product.