Met de coronacrisis worden de regels voortdurend aangescherpt. Een gedeeltelijke lockdown is al het geval en de kans is groot dat er een volledige lockdown aankomt. Dit kan vanaf het begin al demotiverend zijn. Je kunt immers niet meer naar buiten, sportscholen worden gesloten en je kunt niet meer in groepen naar buiten voor die extra motivatie. Het is echter wel belangrijk om fit te blijven, zodat je de dagen doorkomt. Mentale en fysieke gezondheidsproblemen kunnen immers grote gevolgen hebben. Maar hoe zorg je er dan voor dat je fit blijft en problemen gaat voorkomen?

Thuis aan de slag met oefeningen

Fit blijven tijdens de lockdown begint met doorzetten waar je al mee bezig was. Denk daarbij aan gezonde voeding en beweging. Deze beweging wordt wel lastiger, omdat je nergens naartoe kunt. Je kunt daarom met verschillende oefeningen aan de slag gaan. Er zijn veel fitnessoefeningen die je gewoon thuis uit kunt voeren. Denk aan sit-ups, push-ups en jumping jacks. Ook zijn er verschillende filmpjes van workouts terug te vinden, waardoor het lijkt alsof je toch met een groep aan het sporten bent. Ook dit kan weer bijdragen aan een betere motivatie om fit te blijven tijdens de lockdown.

Snoepgoed buitenshuis houden

Als laatste moet je verleidingen weten te weerstaan. Het is eenvoudig om even snel wat te eten te pakken, waarbij het voornamelijk om de ongezonde snacks gaat. Koekjes en snoepgoed liggen binnen handbereik. Op kantoor heb je hier veel minder last van. Je kunt er daarom voor zorgen om juist niets in huis te halen wat slecht is voor jouw gezondheid. Ook hiermee blijf je fitter. Suikers kunnen immers voor een dip zorgen, waardoor je weinig meer gedaan krijgt. Door meer bewust te zijn van het eten dat je binnen krijgt, kun je een stuk fitter blijven.